437 total views

Με χαρά ανακοινώνουμε το ενημερωτικό ενός ιδιαίτερα σημαντικού θεραπευτικού μας προγράμματος που αφορά τη νοσηλεία των διπολικών ασθενών στην Ελλάδα.

Παρόλο που μία από τις πιο μεγάλες επιτυχίες της κλινικής μας δουλειάς έχει υπάρξει και συνεχίζει να υπάρχει η αποφυγή της νοσηλείας και των υποτροπών των διπολικών μας ασθενών, έχουν υπάρξει αρκετές φορές που θα μας ζητήσουν βοήθεια ασθενείς σε καταστάσεις που χρειάζονταν άμεση νοσηλεία.

Έχουμε επίσης βοηθήσει πολλούς νοσηλευόμενους διπολικούς ασθενείς να βγούνε νωρίτερα από το νοσοκομείο αλλά και να αναρρώσουν πολύ καλύτερα και γρηγορότερα από το συνηθισμένο.

Η εμπειρία και εξειδίκευσή μας στα θέματα όλων των φάσεων της διπολικής διαταραχής και τα άσχημα βιώματα που έχουμε ακούσει σχετικά με την εμπειρία της νοσηλείας – ειδικά στη χώρα μας – μας ώθησαν να φτιάξουμε ένα αρκετά ιδιαίτερο και εξειδικευμένο πρόγραμμα νοσηλείας για διπολικούς ασθενείς.

Τα αποτελέσματα μας προς το παρόν είναι ιδιαίτερα θετικά. Πάντα έχοντας την σωστή συνεργασία της οικογένειας του ασθενή αλλά και τη συνεργασία των ιδιωτικών κλινικών που εμπιστευόμαστε, έχουμε καταφέρει να κάνουμε την ψυχιατρική νοσηλεία όσο το λιγότερο δυνατό γίνεται τραυματική και να ενισχύσουμε την θεραπευτική της αξία.

Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι οι ασθενείς μας συνεχίζουν να έχουν υποστήριξη και μετά τη νοσηλεία τους. Χάρις το πρόγραμμα της Δημιουργίας έχουν ένα χώρο καλύτερης ανάρρωσης και εντάσσονται με σωστό και σταθερό τρόπο στο κανονικό τους περιβάλλον.

Η σωστή και εξειδικευμένη διαχείριση του θεραπευτικού μας μοντέλου νοσηλείας των διπολικών μας ασθενών σταματάει τις συνεχόμενες υποτροπές και νοσηλείες και προσέχει ιδιαίτερα και την σχέση του ασθενή με την οικογένειά του.

Ελπίζουμε ποτέ κανείς να μην χρειαστεί το συγκεκριμένο πρόγραμμά μας αλλά σε περίπτωση που τα πράγματα έχουν φτάσει σε βαθμό που η ζωή του ασθενή βρίσκεται σε κίνδυνο και η διαχείριση της διπολικής διαταραχής δεν είναι εύκολη σε εξωτερικό πλαίσιο, τότε το πρόγραμμά μας είναι σε θέση να προσφέρει πολλά.

Με εκτίμηση,

Δρ. Ιωάννης Μάλλιαρης, BSc., PhD.

Ενημερωτικό Προγράμματος Εξειδικευμένης Νοσηλείας Διπολικών Ασθενών