322 total views

 

1. Βρείτε κάποιο άλλο πρόσωπο το οποίο θα είναι πάντα υπεύθυνο και θα τον/την κατηγορείτε για ότι πάει στραβά στη ζωή σας
Ξεκινήστε από την οικογένειά σας, τις σχέσεις σας, τους φίλους, τους συνεργάτες σας, φυσικά τους γιατρούς και ψυχολόγους σας και στο τέλος όποιον άλλο θέλετε. Μην πάρετε ποτέ τη προσωπική ευθύνη των πράξεών σας ή της υγείας σας. Εξάλλου είστε ένας ψυχροπαθής διπολικός δολοφόνος ψυχασθενής (https://is.gd/aeuct ), τι ξέρετε εσείς και τι ευθύνες μπορείτε να έχετε; – See more at: https://maniokatathlipsi.gr/2010/03/215/#sthash.WUqAAFt9.dpuf

2. Σε περίπτωση που ο γιατρός σας κρίνει ότι χρειάζεστε φαρμακευτική αγωγή για να αναρρώσετε πιο γρήγορα ή να σταθεροποιηθεί η διάθεσή σας, φυσικά μην τον ακούτε. Σίγουρα προσπαθεί να σας βλάψει. Αυτός μαζί με όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμου συνωμοτούν εναντίον σας. Τι και εάν πριν την εισαγωγή των ψυχοφαρμάκων η κατάληξη πολλών ήταν σε άσυλα; Εάν παίρνετε ήδη φάρμακα, ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε κάποιο ημερολόγιο διάθεσης όπου να καταγράφετε όλες τις ημέρες που δεν θα τα πάρετε ( https://is.gd/aeuOQ ). Σας ετοιμάζουμε ένα ΕΔΟ:https://emonitoring.bipolar.gr/ Mέχρι και ολόκληρο επιστημονικό συμπόσιο σας κάναμε για να σας διαθέσουμε τα πιο σύγχρονα μέσα ώστε να τα καταφέρετε (https://symposium09.bipolar.gr/ ). Τέλος, μην ξεχνάτε να πίνετε και κανένα ουισκάκι με τα φάρμακά σας, βοηθάει στη πέψη. Μην τον ακούτε το ψυχίατρό μας (https://is.gd/aevgx ), που να ξέρατε τι πίνει ο ίδιος.

3. Δεν υπάρχει λόγος να μιλάτε με τον ψυχολόγο σας, εσείς ξέρετε καλύτερα (https://is.gd/afWg7 ). Ούτε υπάρχει λόγος να κάνει και καλά τη δουλειά του. Μόνο τα λεφτά θα σας τρώει; Γίνετε κολλητοί φίλοι και να μην ξεχνάτε να πηγαίνετε στα μπουζούκια μαζί και να το ξενυχτάτε (τι να τους κάνετε τους φίλους σας και γιατί να βρείτε άλλους φίλους;). Αν δεν θέλει να γίνει φίλος σας και προσπαθεί και καλά να κάνει τη δουλειά του, απολύστε τον, βρείτε κάποιον άλλο. Υπάρχουν πολλοί μεγαλόκαρδοι ψυχολόγοι που περιμένουν να γίνουν φίλοι σας ώστε να σας νοιώθουν και να σας καταλαβαίνουν. Φυσικά τα ίδια ισχύουν και για τους Ψυχιάτρούς σας.

4. Για όλα φταίει ο μπαμπάς και η μαμά σας, άντε και τα αδέρφια σας και φυσικά το “άλλο πρόσωπο” που αναφέραμε στην αρχή, αυτό μην το ξεχνάτε ποτέ.Τώρα ξέρουμε ότι ευθύνονται επίσης και τα γονίδιά σας ( https://is.gd/aew2N ). Εσείς βέβαια να σκέφτεστε μόνο όλους τους άλλους για να κάνετε και κανένα καβγαδάκι. Σε περίπτωση που έχετε τη παραμικρή αμφιβολία, βρείτε έναν ψυχαναλυτή (και ψυχίατρο-Ψυχαναλυτή καλύτερα) και ξεκινήστε εντατική θεραπεία ώστε στο τέλος να πεισθείτε για αυτό.

5. Αφήστε τη δουλειά σας και ότι άλλες παραγωγικές ασχολίες έχετε. Από τη στιγμή που είστε διπολικοί, δεν είστε εις θέση να δουλέψετε ποτέ ξανά (https://is.gd/afXRj ). Να ακούτε επίσης όσους σας δίνουν ανάλογες συμβουλές και να τους λέτε μπράβο και ευχαριστώ. Εάν νοιώθετε πεσμένοι, εκεί είναι που πρέπει να σταματήσετε πραγματικά τα πάντα (για να φτάσετε ακόμα πιο γρήγορα στο πάτο). Εάν νοιώθετε ανεβασμένοι, να κάνετε όσα πιο πολλά πράγματα μπορείτε (για να φτάσετε ακόμα πιο ψηλά).

6. Όταν αρχίζετε να μην νοιώθετε την όποια ανάγκη για ύπνο, ζήστε τη ζωή σας. Βγείτε έξω, γλεντείστε το. Μην ακούτε όσους σας λένε ότι αυτό μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι για μανιακό επεισόδιο. Έχετε τόσα πολλά πράγματα να κάνετε και τόσο λίγο χρόνο. Αδράξτε την ευκαιρία. Δεν πρόκειται ποτέ να γίνετε ένας διπολικός λύκος ( https://is.gd/aexq9 ). Μην τους ακούτε. Το ίδιο ισχύει φυσικά όταν νοιώθετε πολύ ανεβασμένος, πανέξυπνος, ένας Θεός και Διγενής Αντύπας ( https://is.gd/aexJn ). Αυτός είναι ο πραγματικός εαυτός σας, όχι η ασθένειά σας.

7. Ξεχάστε τους ψυχιάτρους, ψυχολόγους και ότι άλλο σας φαίνεται βαρετό και mainstream. Ξεκινήστε τις εναλλακτικές θεραπείες, βελονισμούς, “ομοιοπάθειες” και γενικά ότι ακούγεται καλό και θα σας λύσει άμεσα όλα τα προβλήματα.Φυσικά μην ξεχνάτε τα medium, τις καφετζούδες και φυσικά τους μάγους και μάγισσες. Εάν κάποιο κέντρο λέγεται TrueHope, μην το αγνοήσετε, σίγουρα ξέρουν τι κάνουν. Δεν προσπαθούν να εκμεταλευτούν την όποια ελπίδα έχετε για άμεση και γρήγορη θεραπεία. Προς Θεού μακριά από οργανώσεις σαν την ΕΔΟ ( https://www.bipolar.gr/ ). Μην τολμήσετε ποτέ να γίνετε μέλη ( https://edo.bipolar.gr/ ), να συμμετέχετε σε κανένα πρόγραμμα, ή ακόμα χειρότερα να κάνετε την όποια εισφορά (https://sponsors.bipolar.gr/ ). Σίγουρα θα σας φάνε τα λεφτά σας, ειδικά εάν έχετε πολλά. Κοιτάχτε τον πως γελάει ( https://dimitris.bipolar.gr/ )Προτιμήστε “μη-κερδοσκοπικές εταιρείες” ( https://is.gd/aezFz ) που στελεχώνονται από αξιότιμους δημόσιους ακαδημαϊκους υπάλληλους και Θείτσες ( https://is.gd/aezdW ) με σημαντικά ιστορικά. Μην ακούτε αυτά που σας λένε ΓΙΑ τον ασθενή, ΜΕ τον ασθενή (https://is.gd/afQIx ) και άλλα τέτοια φούμαρα.

8. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρετε και καταλήξετε να έχετε ψυχίατρο και ψυχολόγο, εναποθέστε πάνω τους όλες τις ευθύνες της υγείας σας. Δεν έχετε κανένα λόγο να μάθετε να φροντίζετε τον εαυτό σας και να σκέφτεστε από μόνοι σας τι σας κάνει καλό και τι όχι. Αφήστε τους να κάνουν όλη τη δουλειά για εσάς. Είστε η μοναδική τους ασχολία. Αυτοί είναι οι “ειδικοί” και αυτοί ξέρουν. Σε περίπτωση που δουλεύουν στο Ελληνικό δημόσιο και σας ζητάνε φακελάκια για να κάνουν τη δουλειά τους (https://is.gd/aeAiU ), να τους καταλαβαίνετε και να τους δίνετε πάντα τα διπλά. Τα Ελληνικά δημόσια ταμεία έχουν πλέον αδειάσει. Μην ξεχνάτε τις θυσίες της Julias, μπορείτε και εσείς ( https://is.gd/aeAT0 ). Μην τολμήσετε ποτέ να κάνετε την όποια καταγγελία στην ΕΔΟ ( https://is.gd/aeBIF ). Να καταγγέλλετε μόνο όσους και καλά κάνουν σωστά τη δουλειά τους ( https://is.gd/aeBhN ) και σας κατεβάζουν τη διάθεση.

9. Διπόλιζε και μη ερεύναhttps://whatis.bipolar.gr/ ). Προς Θεού μην τολμήσετε ποτέ και διαβάσετε κανένα βιβλίο για τη διπολική σας διαταραχή ή όποια άλλη ασθένεια έχετε ( https://is.gd/aeC6E ). Αφήστε τους άλλους να ξέρουν τι έχετε εσείς για εσάς. Μην ακούτε τις τελευταίες μελέτες που δείχνουν ότι η γνώση για τη διπολική ασθένεια βοηθάει στη καλή πορεία της ασθένειας. Σίγουρα κάποιοι κακοί γιατροί, πανούργοι ψυχολόγοι και φαρμακευτικές εταιρείες ευθύνονται για αυτές τις μελέτες. Φταίνε επίσης και άλλοι διπολικοί ασθενείς που δεν ήταν τόσο έξυπνοι όσο είστε εσείς και πήραν μέρος σε τέτοιες μελέτες. Μακριά από τη βιβλιοθήκη ( https://library.bipolar.gr/ ) και τα βιβλία της ΕΔΟ ( https://eshop.bipolar.gr/ ) και όποια μελέτη εκπονούν (https://science.bipolar.gr/ ). Όλα για το κακό σας γίνονται.

10. Τη δέκατη διπολική εντολή συμπληρώστε τη εσείς. Έχοντας διαβάσει τις άλλες 9 σίγουρα μπήκατε στο νόημα: __________

*αφιερωμένο στη φίλη μας Μαρίνα που αναρρώνει από πρόσφατο μανιακό επεισόδιο και αναζητεί τη σταθερότητά τηςhttps://is.gd/aet0n ).

Νομικά υπεύθυνος: Γιάννης Μάλλιαρηςhttps://yanni.bipolar.gr/ ), Διπολικό κελί 69, Ψυχιατρική κλινική Κορυδαλού, Πρώην Διδάκτωρ Ψυχολόγος του Institute of Psychiatry, King’s College London. Copyright (2010) – Bipolar.gr: Ελληνική Διπολική Οργάνωση (ΕΔΟ).