330 total views

Τα πολλά λόγια είναι περιττά…σας παραθέτουμε ως έχει την επιστολή του Πρωθυπουργού της χώρας μας, Γεωργιου Παπανδρέου, που λάβαμε σήμερα το πρωί. Τον ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον του και το χρόνο του μέσα στους δύσκολους καιρούς του τόπου μας. Του ευχόμαστε τη κάθε επιτυχία στο έργο του και ελπίζουμε ότι η συγκεκριμένη επιστολή δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο.

from: George Papandreou <g.papandreou@parliament.gr>
to: edo@bipolar.gr
date 01 April 2010 9:30
subject: Είμαι και εγώ ΕΔΟ! (I am here too!)

Αξιότιμε κε Μάλλιαρη,

Έπειτα από τη συνάντησή μας στο LSE (https://is.gd/b9x7l) και έχοντας μάθει για τη δουλειά και το έργο σας με την Ελληνική Διπολική Οργάνωση (ΕΔΟ,https://edomeagapi.bipolar.gr/), εγώ προσωπικά, αλλά και πολλά μέλη της νέας κυβέρνησής μου, παρακολουθούμε με μεγάλη αγωνία την εξέλιξη της ΕΔΟ. Όπως θα γνωρίζετε και από πρόσφατη καυστική συνέντευξη του κου Πανούση (https://is.gd/b9xhR), τον οποίο θα σας παρακαλούσα να τον συνετίσετε εαν μπορείτε,έχω μία ιδιαίτερη αγάπη και ενδιαφέρον προς όλες τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), οι οποίες αποτελούν υγιείς εκφράσεις δημιουργικότητας και ανάπτυξης από τους ίδιους μας τους πολίτες. Οι ΜΚΟ του χώρου ψυχικής υγείας, είναι ακόμα πιο ιδιαίτερες και αγαπητές προς εμένα, γιατί φρονώ ότι μπορούν να βάλουν ένα τέλος σε αυτό τον άγριο διπολισμό που χρόνια τώρα τυραννά το τόπο μας.

Παρακαλώ αγνοήστε τα πρόσφατα δημοσιεύματα της κα Κατσέλη, για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και όσα γράφτηκαν περί χρηματοδότησης υποδημάτων και πράσινων αλόγων (https://is.gd/b9xkM). Σύντομα ο κος Παπακωνσταντίνου θα ανακοινώσει νέο και πλήρες πρόγραμμα που θα παίρνει υπόψιν του τις ανάγκες που προσπαθούν να καλύψουν εθελοντικές ΜΚΟ όπως η ΕΔΟ, ώστε να μπει ένα τέλος στο μαρτύριο όλων των εθελοντών σας και να μπορούν πλέον να αφοσιωθούν στο έργο τους με μισθούς αντίστοιχους της υπόλοιπης Ευρωπαϊκής Ένωσης. ΕΔΟ έρχεται το νέο μέλλον των αληθινών ΜΚΟ στη χώρα μας.

Εμπιστευτικά δε σας λέω, ότι συγκεκριμένα για την ΕΔΟ, έχουμε κανονίσει με τη κα Ξενογιανακοπούλου έναν ειδικό διπολικό λογαριασμό στο υπουργείο υγείας, ο οποίος θα καλύπτει όλες τις ανάγκες σας (ναι και τις προσωπικές σας για τα τελευταία gadget της Apple). Δεν χρειάζεται πλέον να γράφετε προτάσεις χορηγίας και να τις στέλνετε σε εταιρείες ευελπιστώντας ότι τα τμήματα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης τους θα σας πάρουν υπόψιν. Όπως θα γνωρίζετε άλλωστε, στη χώρα μας η κοινωνική εταιρική ευθύνη μεταφράζεται, ακόμα και σε μεγάλες εταιρείες, σε εξυπηρέτηση γνωστών και φίλων και όχι σε κάλυψη κοινωνικών αναγκών. ΕΔΟ λοιπόν εμείς θα σας λύσουμε και αυτό το πρόβλημα.

Τέλος, όπως θα έχετε δει, έχω ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα επιμόρφωσης των στελεχών μου. Πρόσφατα δε έφερα τον μεγάλο καθηγητή του Harvard, κ. Ρόναλντ Χάιφετζ (https://is.gd/b9xxu), για να τους μάθει να επιλύουν τις κρίσεις που οι ίδιοι δημιουργούν. Δυστυχώς έχουμε και μία ομάδα από “προβληματικά” στελέχη, με τα οποία πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Έχω πολλές φορές σκεφτεί τη νοσηλεία τους σε ψυχιατρικές κλινικές της Σουηδίας και του Λονδίνου, αλλά με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, δυστυχώς θα πρέπει να περιοριστούμε σε εξωνοσοκομειακή φροντίδα. Θα ήθελα να σας προσκαλέσω, να αναλάβετε προσωπικά το πρόγραμμα θεραπείας και επιμόρφωσής τους, καθώς και την επανένταξή τους στη πολιτική σκηνή του τόπου, ώστε να μάθουν να λειτουργούν επιτέλους με τον τρόπο που χρόνια τώρα οραματίζομαι. ΕΔΟ λοιπόν μπορείτε και εσείς να μας βοηθήσετε.

Θα σας δω σύντομα και από κοντά στα ερχόμενα εγκαίνια της έκθεσή σας, Ναι στο Διπολισμό! (https://yes.bipolar.gr/) – στις 15 Απρίλη 7μμ 2010 στην έδρα της ΕΔΟ.

Με εκτίμηση,

Συντροφικά και Διπολικά,

ΕΔΟ Γεώργιος Παπανδρέου