596 total views

Απαντάμε στις ερωτήσεις σας σχετικά με το ερχόμενο Διπολικό Ιστιοπλοϊκό μας ταξιδάκι. Για ό,τι άλλο θέλετε επικοινωνήστε μαζί μας (2108815970 / edo@bipolar.gr)
 
1. Χρειάζεται να ξέρω ιστιοπλοϊα;
Σίγουρα ΟΧΙ. Ο καπετάνιος μας Φερνάντο Καλλιγάς ξέρει ότι χρειαζόμαστε να ξέρουμε για να έχουμε ένα ασφαλή και ήσυχο ταξίδι. Το ταξίδι έχει προγραμματιστεί να τρέξει χαλαρά και σαν μινι κρουαζιέρα και έχει ως σκοπό να σας χαλαρώσει. Όποιος θέλει παρόλα αυτά θα μπορέσει να συμμετέχει στα διαδικαστικά του ιστιοπλοϊκού και να μάθει και λίγα πράγματα σχετικά με την ιστιοπλοϊα. Το ιστιοπλοϊκό διαθέτει και μηχανή αλλά ανάλογα με το τι θέλουμε να κάνουμε θα πηγαίνουμε με τη μηχανή και θα ανοίγουμε και τα πανιά μας!
2. Τι θα κάνουμε στο ταξίδι;
Διακοπές. Μπάνιο. Φιλίες. Θα περάσουμε καλά γενικότερα. Καταρχήν ταξιδεύουμε. Θα ξεκινήσουμε από το Σούνιο και θα κινηθούμε προς την Αίγινα, Πόρο, μετά την Ύδρα και τέλος τις Σπέτσες. Θα κάνουμε στάσεις για μπάνιο, φαγητό και βόλτες στο κάθε νησάκι. Παράλληλα θα έχουμε και ένα πρόγραμμα το πρωι και το βράδυ που θα έχουμε ψυχοεκπαιδευτικές συζητήσεις για τη διπολική διαταραχή και γενικότερα για θέματα διάθεσης (κατάθλιψη, άγχος, κτλ) και ό,τι σχετικά θέματα απασχολούν τους συμμετέχοντες. Θα μάθουμε επίσης στην πράξη τεχνικές χαλάρωσης και ενσυνειδητότητας (mindfulness) ώστε γίνει ακόμα πιο απολαυστικό και χαλαρωτικό το ταξιδάκι μας. Το πρόγραμμα βασίζεται σε τεχνικές της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας και της Διαλεκτικής Συμπεριφορικής θεραπείας. Είναι καλό και ευεργετικό για όλους μας (δεν χρειάζεται να είναι ασθενής κάποιος για να του φανεί χρήσιμο).
3. Πρέπει να είμαι διπολικός ασθενής για να έρθω;
Φυσικά και ΟΧΙ. Το ταξίδι μας απευθύνεται σε όλους όσους έχουν κάποιο ενδιαφέρον για τη Διπολική διαταραχή και τις διαταραχές της διάθεσης. Μπορεί να είστε συγγενής, φίλος, φοιτητής ή και επαγγελματίας υγείας. Για όσους είναι διπολικοί ασθενείς (ή έχουν οποιοδήποτε άλλο θέμα με τη συναισθηματική τους υγεία), είναι σημαντικό να είναι σχετικά σταθεροί το παρόν διάστημα και να συνεχίζουν κανονικά την θεραπεία τους. Φυσικά και θα υπάρχει φροντίδα σε περίπτωση της οποιασδήποτε ανάγκης αλλά αυτό το ταξιδάκι δεν θα ήταν σίγουρα κατάλληλο για κάποιον που βρίσκεται σε κρίση. Το να είστε φυσικά λίγο πεσμένοι ή ανεβασμένοι δεν πειράζει. Θα τα πούμε και πριν έρθετε ώστε να δούμε ότι όλα είναι καλά. Είναι χαρά μας να έχουμε μαζί μας όσους περισσότερους ανθρώπους με θέματα ψυχικής υγείας γίνεται.
4. Μπορώ να φέρω τον/την σύντροφό μου ή κάποιο φίλο μου ή συγγενή;
Φυσικά και μπορείτε. Υπάρχει και 10% έκπτωση για το κάθε επιπρόσθετο μέλος. Θα υπάρχει και ειδική ενημέρωση για συγγενείς και φίλους.
5. Έχετε ξανακάνει τέτοια εκδρομή;
ΝΑΙ. Είναι η τρίτη φορά που οργανώνουμε μία ψυχοεκπαιδευτική εκδρομή με θέμα τη διπολική διαταραχή. Είναι η πρώτη φορά που την κάνουμε σε ιστιοπλοϊκό αλλά εμπιστευόμαστε τον Καπετάνιο μας και έχουμε ήδη αρκετή εμπειρία. Οι συμμετέχοντες στις προηγούμενες εκδρομές μας ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι και μάθανε πάρα πολλά για την συναισθηματική τους υγεία με έναν ευχάριστο τρόπο. Έκαναν σημαντικές φιλίες, γνωρίσαν άλλους άνθρωπους με αντίστοιχα θέματα. Επίσης η εταιρεία του καπετάνιου μας διοργανώνει επιτυχημένα ταξίδια με ιστιοπλοϊκά τα τελευταία 8 χρόνια.
6. Γιατί είναι τόσο “ακριβό”;
Το κόστος είναι σχετικό. Είναι σημαντικό να εξετάζει κανείς τι παίρνει για τα χρήματα που πληρώνει. Καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι μία εκδρομή που μπορούν να έρθουν όλοι. Παρόλα αυτά το κόστος ενοικίασης και λειτουργίας ενός ιστιοπλοϊκού και του καπετάνιου δεν είναι αμελητέο. Εάν σκεφτεί κανείς και τις ώρες ψυχοεκπαίδευσης και επιμέλειας από έναν ειδικό επιστήμονα υγείας θα καταλάβει ότι το κόστος που καταφέραμε να πετύχουμε είναι αρκετά χαμηλό. Όσοι έχουν την δυνατότητα συμμετοχής επίσης δίνουν τη δυνατότητα συνέχειας των δωρεάν ενημερωτικών ημερίδων και άλλων δράσεων που κάνουμε ανα διαστήματα.
7. Τι χρειάζεται να έχω μαζί μου;
Πολύ αντιλιακό, σίγουρα το μαγιό σας και λίγα ρούχα για τις βόλτες μας στα νησάκια. Επειδή ο χώρος στο ιστιοπλοϊκό είναι περιορισμένος καλό είναι να αποφύγετε τις μεγάλες βαλίτσες! Ό,τι μπορείτε να χωρέσετε σε ένα μικρό σακίδιο καλό θα είναι. Θα υπάρχουν καθαρές πετσέτες, σεντόνια κτλ. Επίσης υπάρχει παροχή ρεύματος για να φορτίζετε τα κινητά και ότι άλλες ηλεκτρονικές συσκευές έχετε μαζί σας (12v). Θα έχετε επίσης και πρόσβαση στο internet (Wi-Fi).
8. Που θα κοιμόμαστε;
Συνηθίζεται να κοιμούντε όλοι στο ιστιοπλοϊκό. Θα έχουμε ενιαίο χώρο ύπνου αλλά σε διπλά χωριστά δωματιάκια. Φανταστείτε ότι είστε σε camping με τη μοναδική διαφορά ότι τα στρώματα είναι πιο αναπαυτικά. Ο καιρός θα είναι καλός άρα δεν θα κουνάει και θα μπορείτε να κοιμηθήτε ήσυχοι. Για όσους μπορεί να ενοχλούνται από διάφορους “θορύβους” θα παρέχουμε και ωτοασπίδες.
9. Τι θα τρώμε;
Εμείς θα έχουμε κανονίσει το πρωινό και τα σνακ σας καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Έπειτα ο καθένας μπορεί να τρώει ό,τι θέλει στα ταβερνάκια που θα σταματάμε στο ταξίδι μας. Εάν κάποιοι είναι και αρκετά θαρραλέοι να ψαρέψουν θα προσπαθήσουμε να τιμήσουμε την προσπαθειά τους. Το ιστιοπλοϊκό διαθέτει και μικρό κουζινάκι και ψυγείο. Θα υπάρχει φυσικά και η ευκαιρία να μαγειρέψουμε όλοι μαζί.
10. Θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος;
Φυσικά. Εάν και θα έχουμε πρόγραμμα το οποίο θα ακολουθούμε και σίγουρα θα θέλουμε να είμαστε γενικότερα όλοι μαζί, θα υπάρχει και ελεύθερος χρόνος ο καθένας να κάνει ότι θέλει στα νησάκια που θα επισκεφτούμε. Μην ξεχνάτε ότι είστε διακοπές, μαζί με το ιστιοπλοϊκό σας και τους ειδικούς καπετάνιους σας!
11. Πως δηλώνω συμμετοχή;
Απλά μας καλείτε (210-8815970) και εάν θέλετε συμπληρώνετε και τη φόρμα συμμετοχής. Λόγω της ιδιαίτερης φύσης της συγκεκριμένης δραστηριότητας σε περίπτωση που θέλετε σίγουρα να συμμετέχετε θα κανονίστει και ένα ραντεβού γνωριμίας. Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετοχών θα πρέπει να κλείσετε θέση τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν την ημερομηνία αναχώρησης.
Σαλπάρουμε στις 27/08/16 και επιστρέφουμε στις 31/08/16.