409 total views

  • Μάθετε για την οριακή διαταραχή προσωπικότητας χωρίς πολύπλοκους ιατρικούς όρους και τεχνικές ορολογίες.

  • Καταλάβετε τις αυτοτραυματικές συμπεριφορές, την κατάχρηση ουσιών, τον χρόνιο αυτοκτονικό ιδεασμό και τις διαπροσωπικές κρίσεις που μπορεί να εμφανιστούν στην οριακή διαταραχή.

  • Ενημερωθείτε για τα πιο σύγχρονα και επιστημονικά διαγνωστικά και θεραπευτικά προγράμματά  για την οριακή διαταραχή.

    Το ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν προσωπικό ενδιαφέρον για την οριακή διαταραχή αλλά και σε φοιτητές και επαγγελματίες που θέλουν μία καλή εισαγωγή στο θέμα.Δίνεται βεβαίωση και πιστοποιητικό συμμετοχής για φοιτητές και επαγγελματίες.


Εισηγητής: Δρ. Ιωάννης Γ. Μάλλιαρης, PhD

Για εγγραφές κάντε χρήση της ηλεκτρονικής μας φόρμας ή καλέστε στο 210-8816137

Ημερομηνία: 25/05/19 (11 – 2μμ), Ασημάκη Φωτήλα 3, Πεδίον Άρεως, Αθήνα

Συνδρομές: 100 ευρώ κανονική συμμετοχή / 50 ευρώ για εγγραφές μέχρι και 1 εβδομάδα νωρίτερα και για άνεργους/οικονομικά αδύνατους.


Περιγραφή Σεμιναρίου

Τι είναι η οριακή διαταραχή προσωπικότητας; Ποια είναι τα συμπτώματά της και πως γίνεται η διάγνωσή της; Πόσοι άνθρωποι έχουν οριακή διαταραχή; Με ποιες άλλες ψυχικές διαταραχές συσχετίζεται και πια είναι η σχέση της με τη διπολική διαταραχή και κατάθλιψη; Τι γνωρίζουμε για τα αίτια της και τι πράγματα επηρεάζουν τη πορεία της; Πως επηρεάζονται η οικογένεια και οι συγγενείς/σύζυγοι και τι ρόλο έχουν στη πορεία της διαταραχής; Πως επηρεάζονται οι διαπροσωπικές σχέσεις και πως μπορούμε να ζήσουμε καλά με την οριακή διαταραχή; Τι κάνουμε με τις αυτοτραυματικές συμπεριφορές και το χρόνιο αυτοκτονικό ιδεασμό; Πως αντιμετωπίζεται ο κίνδυνος της αυτοκτονίας; Ποιες είναι οι πιο αποτελεσματικές θεραπείες της οριακής διαταραχής; Τι μένει ακόμα να μάθουμε για τη διαταραχή και τη θεραπεία της και τι έρχεται στο μέλλον;

Οι παραπάνω και πολλές άλλες ερωτήσεις σχετικά με την οριακή διαταραχή θα καλυφθούν στο εισαγωγικό ενημερωτικό σεμινάριο για ανθρώπους με οριακή διαταραχή, συγγενείς και φίλους. Το σεμινάριο θα καλύψει τις τελευταίες γνώσεις μας και ευρήματα για την οριακή διαταραχή από το χώρο της ψυχιατρικής και κλινικής ψυχολογίας και θα αποτελέσει μία πολύ καλή εισαγωγή στο χώρο με τρόπο απλό και κατανοητό.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο αποτελεί μία καλή βάση για τη παρακολούθηση πιο εξειδικευμένων πρότυπων διαγνωστικών και θεραπευτικών προγραμμάτων σχετικά με την οριακή διαταραχή.

Εισηγητής:

Δρ. Ιωάννης Γ. Μάλλιαρης, BSc., PhD, Ψυχολόγος, Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Institute of Psychiatry, King’s College London) με εξειδίκευση στη διάγνωση και θεραπεία της διπολικής διαταραχής και κατάθλιψης και των συναφών διαταραχών της προσωπικότητας (οριακή, ναρκισσιστική, αντικοινωνική).