336 total views

Η κάθε δράση, καλή ή κακή, από μόνη της φέρνει, θέλοντας και μη, μία αντί-δραση. Έτσι η ζωή μας από μόνη της διπολίζει και κάπως προχωράει.

Κάπως έτσι γεννήθηκε και η ανάγκη να γράψω αυτό το άρθρο. Ανταποκρίνομαι στη “δράση” μίας “σημαντικής”, για τα Ελληνικά δεδομένα, Θείτσας.

Αλλά ποια είναι η Θείτσα; Ευτυχώς οι περισσότεροι δεν την γνωρίζετε. Δυστυχώς οι συνθήκες και οι πράξεις της επιτάσσουν να σας την γνωστοποιήσω – αλλά θα το κάνω ανώνυμα σε αυτή τη φάση – γιατί σε αντίθεση με τη Lady Julia, δεν της αξίζει επώνυμη αναφορά.

Η Θείτσα που λέτε (είναι υπαρκτό πρόσωπο), είναι μία “διαπρεπής” Ιατρός Επιστήμων, που είναι προϊόν ενός επίσης “διαπρεπούς” ιατρικού πανεπιστημιακού ιδρύματος, το οποίο υπηρετεί τα ιδιωτικά ιατρεία του Κολωνακίου, των δύστυχων εργαζομένων του και επίσης τη καλή κοινωνία του Κολωνακίου – που να είναι καλά, αλλά υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας για τις ανάγκες τους.

Το ερώτημα που θα ήθελα να θέσω είναι: “Julia με την ωραία σαμπάνια της και όλα της τα καλά ή Βουρκαλέα ™ Θείτσα με τη βρωμιά, καθωσπρεπισμό και ψεύτικη μεγαλοσύνη της;”

Αυτό το ταλαίπωρο και “celebrity” πλάσμα, από τα 4 του είναι στο χώρο του modelling και πλουτίζει διάφορους και ναι, από ένα σημείο και μετά, αρχίζει να παίρνει και αυτή τα ψίχουλα που της αντιστοιχούν…με τον όποιο αντίκτυπο, που μία τέτοια ζωή και συνεχόμενη εξέλιξη, μπορεί να έχουν στο ψυχισμό και στη συμπεριφορά της. Μπορεί να μην είναι και τόσο αθώα και φυσικά να εκμεταλλεύεται και να παίζει πολύ καλά τα media, προς όφελός της (και φυσικά μεγαλύτερο όφελος των εμπορικών συμφερόντων που έχει από πίσω της), αλλά στο τέλος είναι ένα ιδιωτικό προϊόν του Star channel (το οποίο τελικά πρέπει να επιτελεί πιο ουσιαστικό έργο από το ίδρυμα της Θείτσας), που με το όποιο προσωπικό δικό της κόστος (ή δικό μας πολιτισμικό κόστος εάν προσβάλλεστε) προσφέρει στο κράτος και στην οικονομία μας, ειδικά εάν το ίδιο το κράτος κάνει καλά τη δουλειά του και εισπράττει, ό,τι οφείλει να εισπράξει.

Από την άλλη μεριά του νομίσματος, έχουμε τη Θείτσα που έχει καταφέρει να διεισδύσει καλά στο δημόσιο ταμείο που όλοι ταΐζουμε (που ευτυχώς μας τελείωσε), ώστε να κάνει διαχείριση δημοσίων κονδυλίων σε ιδιωτικές “μη-κερδοσκοπικές” εταιρείες και να αναπτύσσει “σημαντική” ακαδημαϊκή καριέρα (στο χωριό και μυαλό της, τουλάχιστον).

Φτιάχνει επίσης, σποτάκια κοινωνικού περιεχομένου στη τηλεόραση και εκπονεί άλλες“πρωτοπόρες” καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για ένα πληθυσμό ψυχικά ευπαθών ανθρώπων, που τουλάχιστον οι τηλεοπτικές παρουσίες της μαζί τους, δεν δείχνουν να τους σέβεται και ιδιαίτερα. Κάθεται σε απόσταση μακριά τους, μιλάει αυτή για αυτούς, ως ειδικός και μέγας ειδήμων της ασθενειάς τους και στη καλύτερη, τους έχει δίπλα της ως αντικείμενα. Η δράση της, όμως, δείχνει ότι επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο.

Και το ερώτημα που ξαναθέτω είναι Lady Julia ή Βουρκαλέα Θείτσα;

Προσωπικά, θα πάρω Julia και ας είναι καλά το κορίτσι, ό,τι και να κάνει. Σίγουρα το μόνο άνθρωπο που βλάπτει είναι ο εαυτός της και κανέναν άλλο.